Meer smaak én gezond

Extra Virgin Olive Oil is de meest pure, smaakvolle én gezonde categorie olijfolie. Om die verse smaak en geur ook bij jou thuis in keuken tot zijn recht te laten komen, doen wij nooit concessies aan kwaliteit en garanderen wij dat Neolea altijd 100% vers en puur is. 

Een lage zuurtegraad en koud geperst, dat staat eigenlijk op alle flessen EVOO die je koopt maar waarom is dat belangrijk voor jou?

De lage zuurtegraad zorgt voor een langere versheid van de olijfolie maar zegt ook veel over de oogsttijd en de extractie methode. Olijfolie verliest wat smaak en geur zodra het wordt opgewarmd boven de 27 graden celsius, je kunt dit goed gebruiken in de keuken en aan tafel maar voor ons is het belangrijk de temperatuur zo laag mogelijk te houden zodat alle geur en smaak van de olijf gevangen wordt in iedere witte fles. 

Naast bovenstaande aspecten behoort extra virgin olive oil ook defect vrij te zijn. Zodra olijfolie in contact komt met vreemde geuren, neemt het die in zich op. Dit kan erg lekker zijn als je de olijfolie wilt infuseren maar tijdens het extractie proces is het van groot belang dat er puur en alleen olijf-eigen geuren en smaken in de olijfolie zitten. Zit er toch een vreemde geur bij, dan behoort de olijfolie niet langer tot de extra virgin categorie. 

Helaas is er veel olijfolie op de markt die bewerkt is waardoor de defecten eigen verdoezelt worden. Neolea bottelt exclusief extra virgin olive oil en wij controleren continu op alle kwaliteitsaspecten van écht extra virgin olive oil.